Home
Úvodná stránka
Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Forums
Fórum
Your Account
Váš účet
Navigačné menu



Kto je online
Momentálne je 378 návštevník(ov) a 0 člen(ov) online.

Ste anonymný užívateľ. Môžete sa zdarma zaregistrovať tu


Fórum

organisti.sk :: Zobraziť tému - Detský spevokol na nedeľnej omši
FAQ
FAQ
Hľadať
Hľadať
Zoznam užívateľov
Zoznam užívateľov
užívateľské skupiny
užívateľské skupiny
Nastavenie
Nastavenie
Prihlásenie
Prihlásenie
Súkromné správy
Súkromné správy
Obsah fóra organisti.sk » Nová duchovná pieseň - mládežnícka hudba

odoslať novú tému   Odpovedať na tému
Detský spevokol na nedeľnej omši Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Jurosdb
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 15. 08. 2008
Príspevky: 1
Bydlisko: Okružná 13, Bratislava

PríspevokZaslal: 15 08, 2008, 14:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Mily Modus a ostatni nasi kritici!
Bol som upozorneny na toto forum, tak som sa rozhodol ho navstivit, aj ked tu naozaj nejde o explicitne organovu tematiku a moze sa zdat, ze tu teda nepravom "leziem" (podla slov Modusa) - no myslim, ze do tematiky - liturgicka hudba - ako to tu administratori utvoruli, tato debata patri a tiez podla popisu pri registracii, je mozne sa tu prihlasit.
Neviem, kto ste, pan Modus a dalsi, len by som Vam chcel povedat, ze ja som Salezian, knaz. A tiez ako hudobnika, lidra gospelovej skupiny Saleziani ma "zaujali" Vase reakcie na nasu adresu. Myslim, ze by sa dalo zacat to tu vsetko vyvracat a azda by tu mohli vzniknut nejake jednostranne tvrdenia. Aspon tie Vase su, verte tomu, veeeeelmi jednostranne. Tvrdenia, kde chyba poznanie kontextu, preco tak a tak robime, bez poznania dovodov, preco su niekde tri sv. omse, ak je knazov viac a pod. A nemam zaujem sa tu s Vami o tom ani hadat. Chcel som Vam len poradit, aby ste si davali pozor na verejne vyjadrenia, pretoze budete za ne niest zodpovednost aj pred Panom Bohom. A pozor na to, aby sme si nekydali sami do nasej Cirkvi. Hladajme viac to, co nas spaja, nie to, co nas rozdeluje. Tiez sa s Vami velmi rad hocikedy stretnem, porozpravam a som ochotny odpovedat Vam na vsetky veci, ktore Vas pohorsuju. Mozno Vam to rozsiri pohlad. Nehanbim sa za to, kto som, predstavil som sa Vam, a ochotne Vam poslem aj svoj telefonicky kontakt. Mozeme sa porozpravat "face to face". Je toho azda dost na to, aby sa to vsetko pisalo sem. A uz len jedina vec, prepacte, pan Modus, Vas prvy bod mi napadne pripomina miesto z evanjelia Lk 18,11. Ak chcete, precitajte si celu stat okolo tohto versa. Vdaka
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Fero
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 19. 10. 2006
Príspevky: 1110
Bydlisko: Prešov

PríspevokZaslal: 15 08, 2008, 16:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Pôvodne som tu napísal dlhšiu reakciu, ale keďže Lucia reaguje na každý príspevok zbytočne impulzívne, všetky svoje príspevky v tejto téme som zmazal. Na záver len toľko, čo už v tejto téme kedysi odznelo... A dnes sa to stalo realitou.

Frantisek Beer napísal:
Fero napísal:
Je to smutné, že dielo Dona Bosca sa trochu vykoľajilo.


Very Happy

Pekne si to napísal.

Stavím sa, že teraz nás niekto skritizuje zato, že súdime kňazov, že im radíme ako a čo majú robiť, a že Saleziáni vôbec niesú takí, ako my vravíme.
Dúfam, že to podložia argumentmi.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail
LuMa
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 02. 2008
Príspevky: 88
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 15 08, 2008, 16:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Smile

Fero, ja som ten prispevok citala, mohli ste ho tam nechat. Uz som si zvykla, ze som natolko komplikovany clovek, ze ludia casto neodhadnu, ako zareagujem, resp. co si vlastne myslim.

Co sa tyka tych argumentov voci Modusovi aj voci vam, mam pocit, ze som uz na tomto fore napisala dost. Neviem, ake ine argumenty uviest, resp. budte konkretni vy kritici, budem aj ja. Prepacte, ale ani z radov kritikov tu nevidim ktovie ake argumenty.

A je pravda, ze ma tieto vase reci vytacaju. A nehanbim sa za to, pretoze mna nevytaca, ze mate iny nazor. Mna vytaca, (a teraz to myslim na viacerych vas), ze len kritizujete, pritom neuvadzate casto konkretne fakty a utocite na mladeznicku hudbu.

To vy ste zacali kritizovat, nie ja. Ja som ju zacala len branit, nic viac...

Dobre teda, opytam sa inak: preco nehladate nieco spolocne? Preco nebudujete ale len rozbijate? Tym, ze ohovarate salezianov podla mna rozbijate dobre meno cirkvi. O.K., opravnena kritika nema byt zamlcana. Ale dovolim si povedat, ze tu zatial nepadol jeden slusny kriticky argument.

A myslim si, ze ak sa niekto opovazi kritizovat, mal by prist aj s nejakym napadom, ako to odstranit, nemyslite?

O.K., kritika na knazov, ze sa sice snazia "chodit medzi ludi", ale nakoniec to nevidno v kostoloch. Mozno mate scasti pravdu. Ale viete, lahko sa keca a kritizuje, to vie kazdy, aj to male dieta. Tazsie sa ale nieco robi a uspech sa nedostavi za noc...

Ked sa vratim k salezianom, najlepsie vidim ovocie ich prace (aj nas, animatorov) v tom, ako pomaly a isto rastie nase spolocenstvo.

Lenze toto, mily Fero, treba vidiet. A z obrazovky mojho monitora vam to akosi tazko ukazem... Takze pridte sa k nam pozriet... a potom si sudte salezianov, ak budete mat co sudit...

Fero, to ste fakt taky dokonaly?!

Ja sa priznam, ze dokonala nie som a este som dokonaleho cloveka nestretla. A z tych, co si to o sebe myslia ma mrazi na chrbte...

Lucia Fojtikova
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Peter Vymazal
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 25. 01. 2007
Príspevky: 1699
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: 15 08, 2008, 17:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Frantisek Beer napísal:
LuMa, len tak na okraj, lebo to je momentálne jediná vec, ktorá ma zaujíma, mi skúste mi odpovedať na otázku -

Prečo vlastne nepoužívate klasickú JKS, ale spievate mládežnické piesne ?
Čo všetko vám na JKS vadí, aké sú dôvody preferovania mládežnických piesní pred JKS ?


Vďaka Wink



otázka za sto bodov
_________________
Peter Vymazal
www.organista.wbl.sk
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky
kathy115
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 17. 08. 2007
Príspevky: 61
Bydlisko: tuzina

PríspevokZaslal: 15 08, 2008, 18:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Vazeni pani organisti,ja som sa uz sice k tejto teme vyjadrovala,ale neda mi este raz nezareagovat,Plne suhlasim s tym,co napisala LuMa a tymto ju pozdravujem a vzdavam jej svoj obdiv a uctu k tomu,co robi.Mna by ale zaujimala jedna vec-kto z Vas KRITIKOV mladeznickej hudby robi nieco pre evanjelizaciu medzi mladymi ludmi,teda okrem doprovodu sv.omsi na organe.Je zbytocne sa hadat a zatracovat vsetko,co nie je organove,jednoducho mladi ludia sa chcu pridat k oslave Boha svojim spevom a robia to tak,ako najlepsie vedia.Ze sa Vam to nepaci,je Vas problem. A nikde nie je napisane,ci sa ostatnym paci vase hranie....U nas napriklad mladeznici spievaju raz do mesiaca a ked maju dlhsiu pauzu,ludia sa dozaduju ich spevu.Ale vsetko je vec dohody a spoluprace zboristov,organistu a knaza-vtedy aj sv.omse su doprevadzane dostojne,ci je to s organom,alebo s mladeznickou hudbou.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Fero
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 19. 10. 2006
Príspevky: 1110
Bydlisko: Prešov

PríspevokZaslal: 15 08, 2008, 23:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Už som sa tejto téme nechcel venovať, lebo je to mlátenie prázdnej slamy, ale predsa...

Prečo nemáme radi mládežnícku hudbu? Už to tu bolo x-krát napísané: my ani tak neodsudzujeme samotnú hudbu, ale PRÍSTUP. A to si buďte istí, že keby mi prišiel nejaký mládežnícky zbor spievať na "moju" omšu a začal by so mnou jednať v štýle, ktorým sa vedie táto diskusia, tak si ani neceknú... Naopak, ak by prišli slušne poprosiť, že máme taký program, dohodneme sa. A za to vám ručím. Vo farnosti, v ktorej najviac pôsobím, sa dáva dokopy detský zbor, ktorý vedú mladí a spievajú mládežnícke piesne s doprovodom gitár. U nás organistov je to horúci zemiak len preto, lebo na tej omši toho veľa nehráme a ja precestujem dokopy takmer 30 km, aby som tam odohral omšu. Ale keď prišiel rad na mňa, ubezpečujem Vás, že NIKDY sme sa nepohádali s nikým, dokonca ma prosili o môj mikrofón, ktorý je citlivejší, sám som im upravil pred omšou miesto, pripravil mikrofóny, dohodli sme sa. Ale vždy bol program vyvážený, nespievala sa len "NDP" (tento výraz vo mne evokuje všelijaké predstavy, najmä v spojení s "mládežníckou" hudbou), ale popri tom aj JKS. A nikdy som nemusel na nich tlačiť, aby som si vydobil svoj priestor.

Až budete s nami jednať normálne, aj s trochou pokory, že po kňazovi (ktorému sa zasa musíme prispôsobiť my) sme najvyššia autorita a je v našej pracovnej náplni zabezpečiť hudobnú stránku liturgie, prestanú zbytočné trenice medzi organistami a okolím všeobecne. Výsostne neznášam, keď mi 5 min pred omšou donesie "dirigent/ka" zboru hotový program, ktorý je zvyčajne úplne jednostranný a ešte mi idú diktovať, kde mám hrať koľko slôh. Je nutné si uvedomiť, že za program sv. omše je zodpovedný organista a túto zodpovednosť nesie aj pred Bohom. Omša nie je ani holubník, ani cirkus, ani opera, ani nič podobné a platí tu mnoho pravidiel, do ktorých mnohokrát nevidíme celkom ani my (kritika do vlastných radov - aj na moju osobu) a už vôbec nie pospolitý ľud, kde sa radí aj väčšina amatérskych zborov všetkých žánrov.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail
LuMa
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 02. 2008
Príspevky: 88
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 16 08, 2008, 14:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Prijemny den vsetkym,

na uvod: vrela vdaka za podporu Kathy, tu mi to padne ozaj dobre... Smile
Kathy, presne si vyjadrila aj moj nazor, vdaka. Nech sa Ti dari, prajem vsetko dobre.

A odpoviem Frantiskovi: Frantisek, dakujem za otazku, napisanu "pokojnym" sposobom. Velmi rada odpoviem, i ked som sa k nej uz vyjadrovala, prave na tejto sekcii, na stranke c. 2 (teraz sme na c. 7).

Osobne si vazim JKS, naozaj. A niektore z nich mam rada, aby som bola konkretna (pre vas to asi budu obycajne "slagre"): Tebe zijem Jezis moj, O laska nadej spasa, Presvate znamenie, Hostiu vitajme... este by sa dalo pokracovat. Tieto skladby mam rada, aj po hudobnej stranke, aj texty.
Ale mnohe ine sa mi uz pacia menej, resp. najma mi vadia tie texty.
Preco? Pripadaju mi uz neaktualne na dnesnu dobu, mna ako cloveka tejto doby uz skratka neoslovuju. Su podla mna prilis pateticke a nasladle.

To vsak neznamena, ze ich nas spevokol nikdy nespieva. Pocas velkych sviatkov (pri ktorych nahodou nehra aj nas organista) ich zaradujeme, z ucty k starsim ludom, ktori su na ne zvyknuti.
Problemom vsak je, ze problem s JKS maju nasi hudobnici, neradi ich hraju. Jednoducho im tento styl nesedi a pripadaju si (pri ich hre) ako podvodnici. Co chapem, podla mna ma clovek hrat hudbu, ktoru ma rad, ktora "ide z jeho srdca". Len vtedy je presvedcivy on aj jeho hudba...

Viete, toto nie je jednoducha tema. V nasej farnosti na Trnavke skutocne vela ludi ma rado mladeznicku hudbu, aj mnohi starsi ludia. Ale samozrejme, vacsina z nich zrejme preferuje JKS. Osobne s tym nemam problem. Starsi, ktori nas maju radi, chodia aj na "mladezky", ti co nie, chodia na ine, vyberu je u nas dost. A ked my spievame na "nemladezke", ja osobne mam tendenciu davat aj JKS. Ale viem, ze to nereze mojim holkam v spevokole a viem, ze to nereze hudobnikom. Aj ja osobne davam JKS najma z ucty k starsim...

Co v takej situacii robit? Viete, nie je to pre mna casto jednoduche... V urcitej chvili poviem: dame to a basta. Ale nie vzdy to mozem urobit... Pokial sa nechcem stat uzurpatorom ludi, ktorych vediem... A ktori sa stavaju coraz starsi a mozno viete, ze sefovat dospelakom je niekedy velmi tazke, kazdy z nich uz ma svoju hlavu...
Mladeznicku hudbu mam rada jednoducho preto, ze mam rada pop music (velmi zjednodusene povedane) a vyhovuje mi moderny sposob vypovede dnesnych mladych krestanov. Za vynikajuce texty napr. povazujem texty kapely Kompromis. Podla mna maju v sebe inteligenciu aj duchovnu hlbku a nie su vobec pateticke.


Este raz zdoraznim: ja som s kritikou na tejto stranke nezacala, zacali ju ini. Preto ma dost prekvapuje, ak tu niekto spomina nadradeny sposob nas "mladeznikov". Ja osobne si tak nepripadam a mrzi ma, ak sa dotycny clovek s nou niekde stretol... To ale neznamena, ze my vsetci sme taki.

Ak odpovedam ostro, je to len preto, ze "vraciam na smec", alebo ak chcete, "aka akcia, taka reakcia"... Je mi luto, ale takto to vnimam.

Pozrite, poviem to takto: povedzme stretnem cloveka, co mi povie, ze ma rad death metal. Ja death metal nemam rada. Poviem mu teda: o.k., dobre, tak mas rad metal, ja mam rada rock, pop, jazz aj klasiku. Obaja sme ludia, nie? A mame pravo na nazor. Ak ten clovek prikyvne a nezacne sa hanlivo vyjadrovat na nieco z toho, co som vymenovala ja, je vsetko v pohode. Ved ani ja som ho neurazala pre jeho hudobny vkus...

Ale ak ten clovek povie nieco ako: podla mna len death metal je skutocna hudba a vsetko ostatne je sunt a nema pravo existovat... Ak takto ten clovek zareaguje, toto uz vnimam ako netoleranciu.

Pri vsetkej ucte, z niektorych ludi na tomto fore mam presne ten pocit. Ja som sa nikdy nevyjadrovala o JKS s despektom, nikdy som nepovedala, ze JKS je "grc", povrchny a o nicom. Mam pocit, ze podobny postoj by sme mali mat vsetci...

Ak niekto nema rad mladeznicku hudbu, je to jeho nazor a nikto mu ho neberie. Ale preco sa o nej vyjadrovat s despektom?

To je jedna vec. A dalsia: preco sa nepokusame o dialog, ktory neohovara, nezranuje, ale ktory sa snazi nieco vyriesit?
Vadi nam nieco? Tak nieco urobme, nesedme ako chlapi niekde v krcme pri pive a prazdnych reciach! Krestan ma byt kvasom, ma byt ten, co sa snazi nieco robit!

Ja osobne tuzim, aby vznikol dokument, ktory bude hovorit nieco o tom, co vsetko by mali vediet ludia, pracujuci s hudbou v nejakej farnosti. Ale ak sa o to spolocne nezasadime, asi nieco take sotva vznikne...

A pokial tu niekto chce hovorit o pokore, myslim, ze aj organisti by mali byt pokorni. Pretoze kazdy clovek, ktory nieco naozaj vie (jedno v akom odbore) JE POKORNY. Preco? Pretoze dobre vie, ze cim clovek viac vie, tym viac si uvedomuje, kolko vela este nevie...

Lucia Fojtikova
mladeznicky spevokol
Trnavka-Bratislava
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
LukasDrozd
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 07. 10. 2006
Príspevky: 630
Bydlisko: Svit

PríspevokZaslal: 17 08, 2008, 8:21    Predmet: Odpovedať s citátom

kathy115 napísal:
A nikde nie je napisane,ci sa ostatnym paci vase hranie....


Neviem, či ešte vždy, ale niekedy bolo oficialné stanovisko KBS, že do omše nepatria brnkacie, bicie a kladivkové nástroje. To, či sa to ľuďom páči,alebo nie, je vedľajšie. Predstavme si modulovu situáciu: ľuďom sa veľmi páči vianočná glória, tak teraz vždy ju budeme hrať a spievať? Aj cez rok, aj na veľku noc, aj na sviatky a slávnosti?
_________________
"I'm back and don't feat neither death nor pain"

Lukáš Drozd
Farnosť sv. Jozefa Robotníka
Svit
http://www.mego.6f.sk
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky ICQ
LuMa
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 02. 2008
Príspevky: 88
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 18 08, 2008, 21:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Ste blizko. Wink

Az na tie ostatne nastroje, gitarista to nechce hrat (suhlasim s jeho postojom). Ani flautu ci husle na to nepouzivame.

Priznam sa Vam, ovela vacsiu radost mam zo zalmov z LS. Tie spievame ako a capella, v troj-hlasnej podobe.

Lucia Fojtikova
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
LuMa
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 02. 2008
Príspevky: 88
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 19 08, 2008, 10:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Prijemny den Frantisek,

k tym textom... mate pravdu, to naozaj nie je vec inteligencie. Viete, tazko polemizovat o vkuse. Mne sa skratka ta forma textov nepaci, tu nejde o princip, ze "vsetko stare hodme do kosa". Vobec nie. Skratka ma neoslovuju. A verte, nie som sama, tento nazor som uz pocula z viacerych stran. Dokonca aj niektori starsi ludia, ktori na JKS vyrastli zastavaju tento nazor.

Co sa tyka tej hudobnej upravy JKS... chapem, ze ste nemysleli zdvojenie oktavy, my to pri upravach piesni (aj krestanskeho popu) nezvykneme velmi robit, nasi hudobnici radi improvizuju a vkladaju vlastne hudobne myslienky. Ja sama som na par veci vymyslela flautovy sprievod a vzdy som sa snazila o vlastnu myslienku, samozrejme, harmonizujucu s piesnou. Co sa tyka vedlajsich hlasov pri speve, mam rada suzvuk kvart, kvint, miestami tercie a sexty. Aj pri tvoreni dalsich hlasov v piesni je uplne super, ked sa cloveku "podari" nejaka pekna hudobna myslienka, ale nie je to vzdy take jednoduche, obcas "muza nema svoj den"... Smile

Este k tym JKS: ano, mate pravdu, JKS by sa istym sposobom dalo upravit tak, aby znelo "modernejsie". Viem si niektore skladby predstavit, napr. O laska nadej spasa nas klavirista aj takto hral a viem si predstavit moderne frazovanie na tuto skladbu. Ale myslim, ze "nase babicky" by nam asi dali... Sad Neviem veru, ci by nam to preslo. A mladez by aj tak nebola nadsena, ta ma skratka dnes ine idoly, co sa tyka krestanskej hudby...

Neviem, ako to riesit. Viete Frantisek, ono sa to aj tazko stiha...
Pozrite, ja musim pripravit na nedelu tie zalmy. Kedze ucim spevokol vacsinou tri hlasy a v podstate spevokol tvoria najma baby, musim hlasy casto aj upravovat, aby som vytvorila vhodny rozsah. Tie harmonie nie su tak jednoduche a babam chvilu trva, kym sa zalm naucia, zalm spievame bez nastrojov. Kedze ich srdcovkou je krestansky pop, musim ich ucit aj taketo nove veci, ktore si tiez treba pripravit a vacsinou na ne vymyslam aj viac hlasy, resp. upravujem tie, co su tam a to podla odposluchu, my k tym piesnam nemame partitury. A ked k tomu pripocitate, ze v ramci nacviku musime stihnut prejst aj piesne na omsu (v piatok i v nedelu) a ked este kopu casu stratime tym, ze musim baby tisit (pretoze casto su doslova ako z divych vajec)... Jednoducho je problem to stihat, okrem tohto existuje predsa aj zamestnanie a ine sukromne aktivity ci povinnosti... A obcas skratka potrebujem aj "nic nerobit"... Smile

Mozno by naozaj nebolo zle trochu JKS zmodernizovat, ak chceme predist realnej hrozbe, ze mladez tieto skladby raz pochova... Ale to je praca pre niekoho ineho. Ja nemozem v situacii svojho spevokolu a hudobnikov prilis "tlacit na pilu", som rada, ze sa mi podarilo zaviest spievanie nedelnych zalmov z LS...

Coraz viac mam dojem, ze na poli hudby v chrame by sa malo nieco udiat, nieco, cim sa bude zapodievat aj duchovenstvo. A najma, ze vysledny produkt bude dobrym kompromisom, ktory odobria knazi, organisti aj mladeznicke hudobne zoskupenia. Myslim, ze treba preukazat zrelost a toleranciu a hladat veci, ktore nas spoja a ktore umoznia rozvoj liturgickej hudby zdravym sposobom, aby reflektovala na sucasnu dobu a zaroven v sebe niesla hudobnu kvalitu i liturgicku hlbku.

Lucia Fojtikova
saleziani Bratislava-Trnavka
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Peter Vymazal
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 25. 01. 2007
Príspevky: 1699
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: 19 08, 2008, 12:00    Predmet: Odpovedať s citátom

LuMa napísal:

Mozno by naozaj nebolo zle trochu JKS zmodernizovat, ak chceme predist realnej hrozbe, ze mladez tieto skladby raz pochova...




slecna fojtikova, nic proti vam, ale toto nie je dobry napad... mozno by bolo lepsie pouvazovat (trosku rozumom a nie len srdcom) nad tym, ako mladez slusne a jemne presvedcit, aby sa zapajala aj do spevu JKS...
_________________
Peter Vymazal
www.organista.wbl.sk
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky
LuMa
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 02. 2008
Príspevky: 88
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 19 08, 2008, 12:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Skuste to vy, presviedcat o tom mladych... mimochodom, nielen mladych.
Aj moja mama, ktora ma vyse 60 rokov ma radsej tie mladeznicke...

A mimochodom, zaujimave je, ze nas mladeznikov tlacia organisti do toho, aby sme spievali JKS... Potom bude spravodlive, aby sme my mladeznici tlacili organistov do toho, aby hrali moderne krestanske piesne...
Mozno (ak mate pocit, ze vacsina z nich su len "dva akordy") im urobite slusnu harmonizaciu... Co vy na to? Wink

LF
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Peter Vymazal
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 25. 01. 2007
Príspevky: 1699
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: 19 08, 2008, 12:15    Predmet: Odpovedať s citátom

LuMa napísal:

Mozno (ak mate pocit, ze vacsina z nich su len "dva akordy") im urobite slusnu harmonizaciu... Co vy na to? Wink



Neurobim, lebo nemam na to cas a ani chut....
_________________
Peter Vymazal
www.organista.wbl.sk
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky
LuMa
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 02. 2008
Príspevky: 88
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 19 08, 2008, 12:17    Predmet: Odpovedať s citátom

No vidite. Ale od inych to ziadate...

LF
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
toMI
zaregistrovaný užívateľ
zaregistrovaný užívateľ


Zaregistrovaný od: 18. 04. 2007
Príspevky: 146
Bydlisko: Hatalov

PríspevokZaslal: 19 08, 2008, 13:28    Predmet: Odpovedať s citátom

LuMa napísal:

Mozno by naozaj nebolo zle trochu JKS zmodernizovat, ak chceme predist realnej hrozbe, ze mladez tieto skladby raz pochova...


Pani Lucia, pozorne citam Vase prispevky ohladom tejto temy a docela s Vami suhlasim...a hlavne obdivujem Vasu odhodlanost branit tento "horuci zemiak" Smile (ved nemoze sa kazdemu z nas pacit to iste, kazdy sme iny (napr. ja uprednostnujem skor omse s organovym doprovodom, mojej sestre sa zase viac pacia mladeznicke omse))

No ale tento zvyrazneny vyrok... Smile je z mojho pohladu absurdny Cool , a kludne sa s Vami stavim trebars o to, ze si uz nikdy viac nesadnem za organ Very Happy Very Happy, ak mladez tieto piesne pochova ... a chcel by som to najma zazit Smile . Neviem aky je dnes standard v mestach na zapadnom SVK, u nas trebars na vychode, a hlavne na dedinach si niesom celkom isty ci je mladez az taka aktivna. Je pekne co vsetko robia mladi, vo vasom kostole, resp. farnosti, ale to zas neznamena, ze to robia vsade. Napr. u nas mladez z vlastnej vole postava radsej pred kostolom, resp. si skoci na pivko do nedalekej krcmy... a cez tyzden nepridu vobec. No a zrovna nemam dojem, ze dovodom je organ a piesne z JKS (pretoze to iste spravia aj ked bude omsa mladeznicka). A som presvedceny, ze to nieje len u nas, klobuk dole pred farnostami, kde maju mladi zaujem, lebo dnesny svetovy trend sa globalne pobera kamsi inam...neviem sice kam, ale...

Velmi by ma nastvalo, kebyze pride niekto s takymto "krcmovym" pristupom a povie mi, ze omsa bude pod nasou taktovkou...poriadne nenacvicene atd atd atd...a potom vznikaju problemy, ktore tu niektori organisti popisali...

Cest vzdavam zboru, ktory to berie vazne a seriozne, napr. Vasmu... v tom pripade by som to vzal a podriadil by som sa, resp. dohodol ... ved preco nie, treba vyhoviet kazdemu... Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra organisti.sk » Nová duchovná pieseň - mládežnícka hudba Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Strana 7 z 10

 
Prejdi na:  
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional -- Ported for PHP-Nuke by nukemods.com
organisti.sk
administrátori: Martin Bako - organy/organológia, Martin Puhovich - Spoločnosť priateľov organov, Rastislav Podpera - teória liturgickej hudby, Marek Klein, Matej Kubeš - technická správa serveru © 2005-2013.

Ad maiorem Dei gloriam!
Odber článkov: rss-091.xml, rss-092.xml, rss-20.xml or atom.xml
Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.26 sekúnd