Zaregistrovaný od: 07. 01. 2018 Príspevky: 10 Bydlisko: Závod
Zaslal: 11 01, 2018, 15:28 Predmet: pedale - co s nimi aby hrali?
Pozdravujem priatelia,
Dostal som nápad že by som si nechal u mietstneho majstra stolara urobiť pedalicu ale čo s ňou aby hrala? Ako to treba ponapajat? Netuším ako sa to robí. Chcem to urobiť ako midi pedál alebo to chcem zapojiť do kláves. Cokolvek mi prosím poraďte ďakujem _________________ Organista v kostole sv. Michala archanjela v obci Závod
Naposledy upravil SamuelCerny dňa 13 01, 2018, 19:55, celkovo upravené 1 krát
Pedalnicu by som ti vedel zohnať ak nevadí staršia používaná z nejakého organu. Midi sa da urobiť buď použitím modulu beriomidi, alebo rozflákať nejaký lacný midi keyboard, tie ovbykle majú aj výstup USB pre PC. Kontakty sa dajú použiť všelijaké. používal som mechanické aj jazýčkové, u oboch typoch je nevýhoda že nezopne to úplne presne každý pedál stále v úplne rovnakej polohe, no na pedáli to nejako extra nevadí pre menej náročného. Asi najlepšie na to použiť tzv. strmenove optosenzory (fotodióda a fototranzistor v jednom púzdre) to chodí spoľahlivo výde to trocha drahšie, lebo to chce pomocne obvody, akurát tochca údržbu - raz za čas treba vyfúkať od prachu, resp. konštrukčne vyriešiť aby tam prach veľmi nešiel.
Ďalej čo si myslím že bežný stolár ti cice vyrobí, ale treba ešte prižné torzne plátky, plste, niekedy treba aj predpäté pružiny, nie je to také jednoduché ako to vyzerá, sám som sa s tým dosť vytrápil. _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/
Zaregistrovaný od: 07. 01. 2018 Príspevky: 10 Bydlisko: Závod
Zaslal: 14 01, 2018, 16:20 Predmet:
Ďakujem veľmi pekne,
ja sa do toho moc nerozumiem takže ak by som to išiel robiť, musel by som sa ešte veľa pýtať... Zatiaľ to bol iba taký nápad. Ďakujem _________________ Organista v kostole sv. Michala archanjela v obci Závod
žiaľ u nás asi najrozšírenejšia paralelná Rieger tam nie je. _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/
Zaregistrovaný od: 05. 01. 2007 Príspevky: 267 Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Zaslal: 16 01, 2018, 15:19 Predmet:
Neviem či sa s tým oplatí babrať, keď to niektoré firmy ponúkajú už hotové...cca od 200 eur vyššie. Asi sem nemožem nakopírovať linku, aby to nebola reklama. Cena dreva + práca stolára asi nebude lacnejšia. Funguje to tak, že sa zoberie nejaká stará pedálnica a na ňu sa namontujú snímače a midi výstup. Zapojíš potom do synťáku a hraš.
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre