Zaregistrovaný od: 02. 01. 2009 Príspevky: 390 Bydlisko: Považská Bystrica
Zaslal: 23 05, 2010, 14:59 Predmet: Vyber spevov
Zdravim, chcel by som poprosit znalcov greg. choralu o pomoc pri vybere vhodnych spevov. Planujeme 1. latinsku omsu a chcelo by nacvicit nejaky choral, tak by som chcel poprosit nejake tipy co by sme mohli spievat ako procesiove spevy...
Bude to ferialna omsa v obdobi cezrok...nic specialne
Vdaka za akukolvek pomoc
Pekny, Duchom Svatym pozehnany, den... _________________ Martin Pivka, organista v Považskej Bystrici
----------
Čo pokladali za posvätné generácie pred nami, ostáva posvätné a významné aj pre nás a toto nemožno len tak z ničoho nič navždy zabudnúť alebo sa stať škodlivým...
Zaregistrovaný od: 22. 09. 2006 Príspevky: 524 Bydlisko: Košice
Zaslal: 23 05, 2010, 19:11 Predmet:
Ak začínate s chorálom, potom odporúčam jednoznačne Graduale simplex. Ak treba konkrétnejšiu pomoc, potom navrhujem komunikovať mailom, alebo súkromnou správou... _________________ Marek Klein, chrámový spevák - neorganista, Košice, http://gregoriana.sk
Najjednoduchšou možnosťou je Missa primitiva, tie nápevy pozná aj bežný ľud. Odporúčam však namnožiť ľuďom texty v latinčine, prípadne so slovenským prekladom. _________________ Mgr. Vladimír Kopec, organista, pedagóg.
Zaslal: 25 05, 2010, 10:55 Predmet:
Vladimír Kopec napísal:
Najjednoduchšou možnosťou je Missa primitiva, tie nápevy pozná aj bežný ľud. Odporúčam však namnožiť ľuďom texty v latinčine, prípadne so slovenským prekladom.
skusil by som mozno nejaky mix de angelis a primitiva...klaplanko ma velmi rad kyrie z de angelis... ....v tom ale nevidim problem, skor potrebujem radu, co by sa hodilo (viac menej univerzialne) ako procesiove spevy...
vcera som sa trochu hrabal v spevnikoch a dosiel som ku kombinacii:
In: Respice, Domine, alebo Protector noster
Off: In te speravi
Co: Anima Christi (mozno) _________________ Martin Pivka, organista v Považskej Bystrici
----------
Čo pokladali za posvätné generácie pred nami, ostáva posvätné a významné aj pre nás a toto nemožno len tak z ničoho nič navždy zabudnúť alebo sa stať škodlivým...
Zaregistrovaný od: 22. 09. 2006 Príspevky: 524 Bydlisko: Košice
Zaslal: 25 05, 2010, 12:25 Predmet:
Ak dokážete začat s procesiovými spevmi z graduale romanum, prečo potom nepoužit tie, ktoré GR predpisuje na ten konkrétny sviatok, resp. týždeň? _________________ Marek Klein, chrámový spevák - neorganista, Košice, http://gregoriana.sk
Najjednoduchšou možnosťou je Missa primitiva, tie nápevy pozná aj bežný ľud. Odporúčam však namnožiť ľuďom texty v latinčine, prípadne so slovenským prekladom.
Je nejaká možnosť dostať sa k notám "Missa primitiva"?
Zaslal: 25 05, 2010, 13:26 Predmet:
asobek napísal:
Je nejaká možnosť dostať sa k notám "Missa primitiva"?
Vopred ďakujem.
Albert
malo by to byt v LS1 na zaciatku... _________________ Martin Pivka, organista v Považskej Bystrici
----------
A to sa naozaj tak volá že missa primitiva? _________________ Radka Horáková, organistka v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Poprade a sv. Michala v Gánovciach
Planujeme 1. latinsku omsu a chcelo by nacvicit nejaky choral, tak by som chcel poprosit nejake tipy co by sme mohli spievat ako procesiove spevy...
Bude to ferialna omsa v obdobi cezrok...nic specialne
Ako dopadla latinska omsa? Pokracujete v tom? Zaujimalo by ma, ci sa to ludom pacilo, pripadne ake mate z toho pocit.
Ako dopadla latinska omsa? Pokracujete v tom? Zaujimalo by ma, ci sa to ludom pacilo, pripadne ake mate z toho pocit.
Dakujem za odpoved
BoboM
Dopadla vyborne, "zozali sme uspech" ... pokracujeme, momentalne sa cvici na "Omnium Sanctorum" ...joj..uz sa tesim ... zda sa, ze to k niecomu povedie... ak Pan Boh da... _________________ Martin Pivka, organista v Považskej Bystrici
----------
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre