Ja som mám za sebou prvý Zelený štvrtok, našťastie žiaden prúser.
No pokiaľ má na vzkriesení kantor sám odspievať všetky žalmy, omšu, procesiu a ešte aj Exultet, tak to je o hlasivky... Ja som mal ísť spievať raz Exultet, no tak pilne som ho nacvičoval že som si preťažil hlasivky tak nakoniec som nešiel, lebo som zachrýpol na zelený štvrtok, našťastie 3 dni hlasového kľudu a liečebnej kúry babských receptov - mlieko s medom, čaje z mety, šalvie, materinej dúšky, harmančeka, lipy, cibuľa s medom, na chleba maslo cesnak čily, kloktanie s52kou, ináč pomáha aj pohár červeného vína no nepil som, lebo vo veľkom týždni zo zásady žiaden alkohol nepijem, okrem prijatia krvi Kristovej ak pôjdem aj ku bratom gréckokatolíkom. Exultet je pomerne náročný spev pokiaľ spevák nemá dobrý hlasový rozsah (napr. ako ja od H po e2), tak musí sa trafiť do dobrej tóniny inak to bude zlé.
Na nervy je dobrý čaj z medovky pomáha aj pri tréme, mal som ten problém asi prvé dva-tri roky, keď som začal hrávať, šálka čaju hodinku pred omšou pomohla.
Ak si alergik tak ostáva už iba konvenčná medicína Frontin alebo Diazepam, podľa toho či sa chceš iba ukľudniť alebo rovno zaspať
Prajem Požehnanú Veľkú Noc. _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre