Klasický problém - zapnem organ, hodím tam tuti, zahrajem C dur na všetkych možnych tonoch, na ktore dostanem, a po dvoch sekundach začína zvuk klesať a slabnúť... mech je vtedy spadnutý celkom dole, motor nestíha dodávať dostatok vzduchu... Ako sa toto dá riešiť? _________________ "I'm back and don't feat neither death nor pain"
su 3 možnosti:
1 - málo výkonné dúchadlo, riešenie - výmena za výkonnejšie cena cca 1000€. Za to súčasné keď je to original organove a by ste ho predali možno dostatnete aj dve - tri stovky.
2 - motor sa točí opačne - skontrolovať, prehodiť fázy, ak si na to netrúfaš a zavoláš elektrikára tak možno to spraví zadarmo
3 - únik vzduchu - netesnosť - zistiť miesto netesnosti často to býva prasklina z boku mechu, zoschnuté kožené tesnenia na rozvodoch vzduchu, niekedy ani nemusí byť cítiť s kade vzduch uteká, teraz som pri jenom organe zistil únik v mezirelé a oprava je dosť náročná, pretesnenie tam bude stáť okolo 300€. _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/
su 3 možnosti:
1 - málo výkonné dúchadlo, riešenie - výmena za výkonnejšie cena cca 1000€. Za to súčasné keď je to original organove a by ste ho predali možno dostatnete aj dve - tri stovky.
2 - motor sa točí opačne - skontrolovať, prehodiť fázy, ak si na to netrúfaš a zavoláš elektrikára tak možno to spraví zadarmo
3 - únik vzduchu - netesnosť - zistiť miesto netesnosti často to býva prasklina z boku mechu, zoschnuté kožené tesnenia na rozvodoch vzduchu, niekedy ani nemusí byť cítiť s kade vzduch uteká, teraz som pri jenom organe zistil únik v mezirelé a oprava je dosť náročná, pretesnenie tam bude stáť okolo 300€.
Problem cislo 1. - totalna hlupost v pripade trojmanualu,... novy motor do takého velkeho organa stoji u Konyvesa do 2000 eur _________________ Peter Vymazal
www.organista.wbl.sk
Hmm. nepozrel som si aký tam majú organ, predpokladal som nejaký typický dedinský rieger. Keď sa jedná ten vo Svite, tak tam je 31 registrov čiže možno by stačil najvýkonnejší 21m3/min z rady LVM, ten stoji cca 1200€, ak nie tak potom rada LVM4 ale tam je cena podstatne vyššia 28m3/min cca 2300€. Prípadne možno skúsiť tie od Biesa ako je na tom s cenou. _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/
Takto... najprv motor nešiel. Prišiel Ďuri Slovík, dačo porušal a všetko šlo, ťahalo naplno a všetko stíhalo. Neskôr, neviem čo sa stalo, som raz zapol organ, zvuk jak keby lietadlo štartovalo a odvtedy nestíha... Ešte som aj Peťovi Franzenovi napísal, či s tým niečo nevie urobiť... Hurhaj odstránil, ale stíhať stále nestíha... _________________ "I'm back and don't feat neither death nor pain"
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre