Ahojte priatelia, vie mi niekto poradit nejaky znotovany spevnik s mladeznickymi piesnami? Viem ze na Celoslovenskom Mladeznickom Spevniku sa v sucastnosti pracuje, ale zaujma ma ci poznate nejake znotovane spevniky ktore pouzivate a ste s nimi spokojni?
Zaregistrovaný od: 14. 03. 2007 Príspevky: 3 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: 17 03, 2007, 22:54 Predmet:
Ahoj, no takych spevnikov je viacero...ale taky znamy aj po Slovensku (myslim), že je spevnik, ktory sa vola Spievatko
...mal by sa dat bezne zohnat, ale kde prsne neviem, ale mozem zistit
Ahoj Matt, budem Ti vdacna ak mi zistis kde sa da tento spevnik zakupit. Poznam stranku www.spievatko.sk, ale tam su len piesne s akordami a niesu znotovane. Myslim ze na spievatko.sk moze ktokolvek pridat piesne, takze mam skusenosti s tym ze su v niektorych piesnach zle akordy...
ahoj maria ak hladas spevnik tak sa obrat na spolocenstvo riekazivota(podolinec redemptoristi) oni vydavaju spevniky.:NECHAJ RIEKU TIECT, DO KRALA ZBLAZNENY, LASKOU ZLOMENY.
PS momentalne pracujem na jednom velkom spevniku ktory bude obsahovtat(vratane obsahu spomenutych spebnikov) okolo 60 znotovanych mladeznickych piesni ale na tento si budes musiet pockat.
Rad by som sa vyjadril k tejto teme, nakolko pisem o nej diplomovku. Nie vsetky mladeznicke piesne su vhodne na liturgické slavenia. Uvadzane spevniky neobsahuju vzdy len piesne k liturgii. Ak by bol zaujem o blizsie definovanie toho, co ano a co nie, ozvite sa.Vlado
hi vlado, nehadam sa stebou ci liturgicke alebo nie ale bud konkretny, ktore su podla teba neliturgicke.
podla mna kazda z pieseni v liturgii miesto ma.
Zaregistrovaný od: 18. 01. 2006 Príspevky: 235 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: 22 03, 2007, 13:09 Predmet:
one napísal:
podla mna kazda z pieseni v liturgii miesto ma.
Ale kdeze! Liturgia nie je holubnik, posedenie pri taboraku ci gospelovy koncert. Piesen, ak chce byt pouzivana napr. v omsi, musi splnat zakladne poziadavky uvedene v Musicam sacram a Vseobecnych smerniciach Rimskeho misala.
Zaregistrovaný od: 18. 01. 2006 Príspevky: 235 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: 22 03, 2007, 14:04 Predmet:
Mily One alias Peter,
ako administrator Vas prosim, aby ste si najprv premysleli, o com chcete pisat a pokial je to mozne, aby ste suhrnne napisali radsej jeden dlhsi prispevok ako desat 5-slovnych. Vdaka.
Ano, liturgia je oslavou Boha. Oslavou Boha mozu byt aj aktivity mimo liturgie, napr. nejaky ten taborak ci gospelovy koncert. Liturgia je vsak oslavou Boha, ktora ma nejake pravidla (tie sa vyvijali po starocia), ci sa Vam to hodi alebo nie.
Mladeznici, ktori maju problem pochopit, ze niektore piesne sa do omse nehodia, tym len ukazuju, ze sa doposial omsi nenaucili hlbsie rozumiet, chyba im liturgicka formacia atd. Mozno o nu dokonca nemaju zaujem. V takom pripade by bolo lepsie, keby hrali a spievali radsej inde, nie pri bohosluzbe.
a kto lepsie prenikol do liturgie ak nie oni, azda ti mladi co stoja vonku pred kostolom cez liturgiu? a myslim si ze liturgia sa vyvyja dokazom su omse mladych so sv. Otcom. Ake piesne sa tam podla Vas hraju?
ps.m. sch. trnavsky je moja srdcovka tak ako gregorian
Zaregistrovaný od: 22. 09. 2006 Príspevky: 524 Bydlisko: Košice
Zaslal: 25 03, 2007, 22:53 Predmet:
one napísal:
a kto lepsie prenikol do liturgie ak nie oni, azda ti mladi co stoja vonku pred kostolom cez liturgiu?
Do liturgie určite viac prenikli napr. tí, ktorí ju usilovne študujú a venujú sa jej niekedy aj desaťročia...
one napísal:
a myslim si ze liturgia sa vyvyja dokazom su omse mladych so sv. Otcom. Ake piesne sa tam podla Vas hraju?
V liturgii ide v prvom rade o texty, teda to, že na omšiach so sv. Otcom zaznejú tzv. mládežnícke piesne je dôkazom takmer ničoho. Texty na takéto liturgie sú určite veľmi starostlivo vyberané a zvažované... Okrem toho, to čo sa hodí do jednej omše, nemusí sa hodiť do inej, takže neplatí ani to, že ak to bolo dobré na pápežskej liturgii, musí to byť vhodné aj inde.
nechapem. ja vobec nehovorim ze piesne s vianocnymi textami sa maju spievat vo velkonocnim obdobi. a suhlasim ze v liturgii ide o vela a mne osobne na nej zalezi aby bola co najliturgickejsia, ale podla mojho nazoru ide hlavne o preniknutie srdcom a nie nejakymi pouckami.
dufam ze je vetkym jasne ze je rec o mladeznickych omsiach a nie o "normalnych" sv. omsiach, v tomto pripade, som aj ja za "klasiku"
ps. velkym zdrojom textov mladeznickych piesni je prave Sv.pismo ak nie rovno citacie. Pytam sa co je liturgickejsie, (spev skovranka slavika k tomu pekna muzika)?
Citácia:
to, že na omšiach so sv. Otcom zaznejú tzv. mládežnícke piesne je dôkazom takmer ničoho.
to je akoby sv. otec robil veci ktore su dokazom nicoho, prazdnych gest. som pohorseny!![/quote]
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Ďalší
Strana 1 z 7
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre